Restaurant Babette på Facebook

Aktuelt på Babette

Velkommen til...

Babettes mere eller mindre aktuelle ting...

Samtalebog med Vivi - råvarens mester

Jane Kjølbye har begået en dejlig bog om Vivi Schou.

Du kan møde både Jane, Vivi og Henrik på Bogforum, hvor vi fredag den 26. oktober slår et slag for bogen...

Her kan du læse lidt fra Saxo - klik på linket nederst og se mere...

"Råvarernes mester – kokken Vivi Schou, indehaver af Restaurant Babette i Vordingborg – fortæller med engagement og stor seriøsitet om glæden ved arbejdet i gastronomiens mangfoldige verden, om respekten for råvarerne – især de lokale og hjertebørnene fisk og skaldyr. Om pligten til på hendes ”talentfabrik” at udklække næste generation af kokke og tjenere med gastronomisk dannelse og indsigt. Og om at gæsterne til fulde kommer til at opleve det fundament og den identitet, som Restaurant Babette er skabt på – et køkken, der igennem snart 30 år har forstået at balancere mellem det klassiske og det moderne køkken, som bogens ca. 50 opskrifter afslører."

 

Læs mere om bogen her

Endnu en guldmedalje fra Babette

For kort tid siden kunne Restaurant Babettes kokkeelev Sebastian Holberg Svendsgaard slutte små 4 års læretid med at sætte kronen på værket, og for ligesom at skabe klarhed om resultatet, så landede Sebastian da lige 4 rene 12-taller. Ikke så meget slinger i valsen; en guldmedalje som afslutning på uddannelse til kok.
Dermed fortsætter Sebastian Babettes imponerende stime, hvor de seneste 4 uddannede fra Babette alle har landet guldmedalje; ‎Rawiwan Phraiwan og Sonni Jacobsen som tjenere, og Christian Wellendorf og nu Sebastian Holberg som kok.

Sebastian skulle lave en menu centreret omkring kogt torsk og gråandebryst, og på opgavesiden skulle han demonstrere indgående kendskab til menusammensætning, sæsonvarer og naturligvis de råvarer, som indgik i hans menu.
Hovedpersonen selv var naturligvis både stolt og lettet, da guldmedaljen var i hus:
- ”Jeg var rimeligt tillidsfuld omkring den praktiske del. Jeg har jo været med i de mest hektiske konkurrencer og været så heldig at have en andel i to gange guld ved DM for kokkeelever, og jeg er udtaget til Skills, så der var ikke så mange nerver på dér. Men jeg er nok ikke den bogligt stærkeste, så jeg var lidt nervøs omkring selve opgaven, så det var da en stor sten, der røg fra hjertet, da jeg fik de 12-taller”, lyder det fra Sebastian, som også sender en stor tak videre i systemet til både sine kolleger i køkkenet og på gulvet, og til hele teamet på Babette, som han giver en stor del af rosen til:
- ”Man skal da ikke være i tvivl om, at det er virkeligt hårdt at stå i lære på Babette, men samtidig er det også fedt, fordi man for det første lærer enormt meget, man får meget ansvar, og så er der en klar holdning omkring det med at deltage i og øve til konkurrencer”, fortæller Sebastian Holberg videre.

For Henrik Pedersen og Vivi Schou fra Restaurant Babette er Sebastians guldmedalje endnu et på, at det kan lade sig gøre at lave noget stort også i provinsen:
- ”Vi må jo for det første sige stort tillykke til Sebastian, for det er ham, der har taget den helt store tørn her, og gennem hele læretiden konstant været nysgerrig, videbegærlig og så naturligvis også udstyret med det konkurrencegen og det jag efter det unikke, som er afgørende for, om resultatet bliver ok eller strålende. Men samtidig er vi da også selv meget stolte over, at vi åbenbart stadig er i stand til at lære noget rigtigt fra os her på kanten af Storstrømmen. Som Årets Restaurant kommer der naturligvis nogle ambitiøse unge kokke ud af talentfabrikken”, lyder det fra parret bag den succesfulde restaurant i Vordingborg.

Babette blev Årets Restaurant 2017 og Patrick Godborg blev Årets Souchef! Klik her og læs mere her fra SN.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i, hvad der sker - og besøg os også gerne på vores Facebook-side...

Restaurant Babette

Kildemarksvej 5

4760 Vordingborg

55 34 30 30

babette@pc.dk