Babettes årskalender for 2019

Her finder du en oversigt over en stor del af de arrangementer, som Babette afvikler hen over året - lige fra temaaftener over kulinariske rejser med gæstekokke til vores traditionelle juletur på Stars. Tjek kalenderen og book hellere i god tid.

OBS - rykket til efteråret - dato følger!

28.  maj - kokketræf på Hotel Alsik!

Dette er ikke et arrangement på Babette, men stadig noget, vi gerne reklamerer for: På Als i Sønderborg er der opført en 70 meter høj bygning med støtte fra Bitten og Mads Clausens Fond, og udover både hotel og wellness-faciliteter i topklasse rummer bygningen også en fremragende restaurant. 
Her afholdes den 28. maj årets kokketræf, hvor 8 af landets bedste kokke, heriblandt Jesper Kock, Thomas Pasfal, Jens Peter Kolbeck m.fl., tilbereder en fantastisk middag, hvor overskuddet går til Fonden Dansk Gastronomi. Denne fond deler midler ud, som blandt andet gør det muligt for unge kokke at rejse ud og dygtiggøre sig. Så snart der åbnes for salget, melder vi det ud her og på Facebook.

Se Babette på Facebook her >

31.  maj - Jesper Dams forsvarer de danske farver på Island!

31. maj har vi sendt Jesper Dams til Island for at forsvare de danske farver ved de nordiske kokkemesterskaber. Jesper vandt titlen  som Året Kok i 2018, og drager afsted for at deltage i mesterskaberne.

Hold øje med ham - og kryds fingre den 31. maj - vi ønsker held og lykke herfra.

7.  juni - Jesper Dams menu fra mesterskaberne på Island!

Fredag den 7. juni byder vi på - forhåbentlig - vindermenuen fra de nordiske kokkemesterskaber. Jesper fortæller uden at gå i detaljer med retterne, at han har valgt at holde det ret enkelt - blandt andet fordi han drager alene afsted uden egen hjælper som ved DM. På Island tildeles deltagerne først deres køkkenassistent når de ankommer, så derfor skal så meget som muligt være på plads og holdt enkelt.

Men uanset hvad, så bliver det retter, som uden tvivl bliver både seværdige, velsmagende og med respekt for råvarerne.

Og vi byder naturligvis på de tre serveringer fra Jespers menu - serveret og kommenteret af ham selv - på Babette den 7. juni. 

3 retter inkl. vin - 595,- kr.

Book bord til Jesper menu på Babette 7. juni >

15.  juni - Dannebrog fylder 800 år!

Når 800-året for Dannebrog fejres i kongebyen Vordingborg den 14. og 15. juni 2019, bliver det med deltagelse af de Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen på selve dagen den 15. juni. Læs mere om dagen her >

På Babette deltager vi naturligvis også, og selv om menuen ikke er på plads, så sæt hellere kryds i kalenderen og book bord, for der bliver givetvis rift om pladserne.

Baggrunden for fejringen af 800-året for Dannebrog i kongebyen Vordingborg er i øvrigt, at det var her kong Valdemar Sejr residerede på Vordingborg Slot. Sagnet siger, at Dannebrog faldt ned fra
himlen under slaget ved Lyndanisse i Estland den 15. juni 1219, hvor Valdemar Sejr kæmpede mod esterne. Med Dannebrog som kampfane slog Valdemar Sejr esterne, og herefter var den nordlige del af Estland et hertugdømme under den danske krone indtil Valdemar Atterdag solgte
besiddelsen i 1346.


Vi serverer vores gastronomiske menu som sædvanligt i uge 24, men man kunne også vælge en Valdemars-menu..:


Menuen:

- vi sammensætter en menu, hvor vi fortolker gamle danske retter:

Stjerneskud med fjordrejer og issing

Stegt kylling, rabarber, agurk og nye danske kartofler

Rødgrød med fløde.

Øl og vine ad libitum

695,-

Book bord til Valdemars-menu på Babette 15. juni >

Uge 28  - Vordingborg Festuge

I uge 28 omdannes det meste af Vordingborg til én stor fest med masser af mennesker. På Babette bakker vi naturligvis op om den gode tradition, og sørger for, at grillen er tændt på terrassen og at der er dejlig vin på køl. 

Vi byder på en festuge-menu med 3 retter til kr. 495, pr kuvert.


Book bord til Vordingborg Festuge på Babette >

16. og 17. august: Verdens bedste fisk og skaldyr på Babette

Som traditionen byder, så fejrer vi de fremragende danske skaldyr og de lækreste fisk med en forrygende menu på Babette. Der er altid rift om pladserne, så vi deler løjerne over to aftener, hvor vi lægger fra land kl. 19. og så kører vi lige 10 serveringer med liflige vine, kaffe og sødt til slutning. Pris pr. kuvert 1.895,- for det hele.


Book bord til skaldyrsaften på Babette >

20. september: Kokketræf på Babette

Vi inviterer en perlerække af Babettes, landets og dermed også verdens bedste kokke til et sensommer-kokketræf, hvor de får lov til at boltre sig med hver deres ret, og det plejer at være sjovt både i køkkenet, for restauranten og ikke mindst for gæsterne.

Menuen og navnene følger senere...


Book bord til kokketræf på Babette >

Oktober - efterårsferien: Østers...

I uge 42 fra onsdag til og med lørdag..:

I gamle dage hed den kartoffelferie nogen steder og andre steder roeferie. Uanset hvad, så har vi været til østersfestival i Vadehavet og samlet en masse østers. Derfor serverer vi 3 retter med østers og et glas bobler kr. 495,-

Book bord til østersdage på Babette >

Halloween på Restaurant Babette: 

Torsdag den 31. oktober udfordrer vi alle, der tør, til at spise ude denne uhyggelige aften.
Alt kan ske. Kommer du udklædt, giver vi et glas " bloody mary ".
Mad og drikke (se menuen på vores hjemmeside ugen før).
Pris pr. kuvert kr. 795,-


Book bord til Halloween på Babette >

Lørdag den 9. november er dagen før dagen for Morten : 

11. november højtideligholder man Martin af Tours begravelse. Vi kender ham nu mere som Morten, og historien er som bekendt, at han af beskedenhed gemte sig blandt gæssene, da folket ville udnævne ham til biskop. De larmede dog så meget, at han blev afsløret. 
Gås er man gået lidt væk fra, og vi sætter i lighed med mange andre and på menuen... Sæt kryds og book bord til en hyggelig Mortens Aften på Babette.

Book bord på Babette >

Tak!

Torsdag den 28. november sætter en masse amerikanere sig til et veldækket bord - både i USA og mange andre steder. Også Danmark har taget den amerikanske udgave af høstfesten til sig og fejrer det med en overdådighed af 

farseret kalkun, tranebærsauce, æbler, hummer, efterårets grøntsager og græskartærte... 

Vi byder på Babettes egen udgave af menuen, men farseret kalkun kommer med garanti på menuen. Sæt kryds i kalenderen og sig tak til en, du holder ekstra af, med en invitation til Thanksgiving på Babette.

3 retters middag - pris pr kuvert kr. 495,-

Book bord på Babette >

Babette på Stars - firmafesten???: 

6. og 7. december holder vi en næsten klassisk julefest, hvor vi sørger for klassisk julemad Babette-style med sild, laks, torsk med syltede grønne tomater, juleand, ost og ris a la mande. Øl, vand og vin er ad libitum, og når vi har spist, kører vi alle i samlet flok på Stars - dans til livemusik...
Pris pr. kuvert kr. 995,- (incl moms.)


Og hey; bare et godt råd - book i rigtig, rigtig god tid, for vi havde udsolgt både forrige år og sidste år...


Book bord på Babette >